Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: Τα κενά, το «myschool» και η «αριστερή αγανάκτηση»

Με ορυμαγδό ΜΕΤΑ-πτώσεων και εξελισσόμενων συναισθημάτων («έκπληξη που … μετατράπηκε σε οργή»), με αποπροσανατολισμό και αλαζονεία, οι κυβερνητικοί βαστάζοι ξανά στο δύσκολο - για προκατόχους τους, αλλά οικείο γι’ αυτούς – έργο: Να «βγει, πάση θυσία λάδι» η κυβέρνηση για τις πολιτικές επιλογές της και να αναζητηθούν στο «υπερπέραν» οι ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία.
 
Όσο και αν ψάξει κανείς και με όση «καλή διάθεση, όπου να σταθεί και όπου να βρεθεί, θα διαπιστώσει πως η κατάσταση πάει συνεχώς απ’ το κακό στο χειρότερο. Ιδιαίτερη δοκιμασία περνάει η Ειδική Αγωγή, την οποία κυριολεκτικά (το ομολογούν και με δηλώσεις τους, «όλα αυτά κοστίζουν» δήλωσε κυνικά ο κ. Φίλης, σχεδιάζουν να την τσακίσουν!

Το «έξυπνο σύστημα myschool», η «πρωτοπόρα διοικητική καινοτομία» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτό που έδωσε άλλοθι στις συγχωνεύσεις, στους υποβιβασμούς και στις καταργήσεις σχολείων, φαίνεται πως δεν ανταποκρίνεται πλέον στις πιο σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του κεφαλαίου, που με συνέπεια και πίστη υπηρετεί το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ!
 
Οι στυλοβάτες της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής μέσα στα Σωματεία μας, προσπαθούν με απύθμενο θράσος να μας πείσουν πως για την απαράδεκτη κατάσταση στην Εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα, μπορεί να φταίει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από την «ευαίσθητη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! 

Οι δήθεν ανέξοδοι προβληματισμοί και «αθώες» τους ανησυχίες τους δείχνουν και τις αντιθέσεις τους, αλλά κυρίως προσπαθούν να αφουγκραστούν αντανακλαστικά και αντιστάσεις και να στρώσουν - προετοιμάσουν το έδαφος σε ακόμα πιο χειρότερες για τη μόρφωση των  παιδιών επιλογές, σε σάρωμα εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμα και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
 
Ξορκίζουν την πολιτική αντιπαράθεση, την οποία προσποιούνται ότι τη συναντούν στα διοικητικά στελέχη, εκεί δηλαδή που είναι ανύπαρκτη! Τη δε βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην εκπ/ση, την «κατανοούν» ως «διελκυστίνδα ανάμεσα σε διοικητικές υπηρεσίες»!

Ψαρεύοντας και ακροβατώντας μεταξύ «διεκδικήσεων και αγώνα», για πλήρη υποταγή και ενσωμάτωση συστήνουν «σοβαρότητα και αποφασιστικότητα απ΄ όλους»!
 
Αφήνουν να ψιλο-εννοηθεί ότι το ζήτημα των διορισμών και των εργασιακών σχέσεων είναι θέμα μη επικαιροποίησης! Αλήθεια…, καταπιάνονται με τα «σημαντικά» και τους διαφεύγουν οι «λεπτομέρειες»! 
 
Απ’ ‘ο, τι γράφουν και σε προηγούμενες ανακοινώσεις τους έχουν πρόβλημα με τον αιρετό του ΠΑΜΕ, γιατί θέλουν αιρετούς εκπροσώπους συνδιαχειριστές της διοίκησης. 

Η δε υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυά τους για «πολιτικάντικες μικροεκδουλεύσεις» δεν πείθουν. Στη σημερινή συγκυρία ταυτίζονται απόλυτα με τη διοίκηση και το υπουργείο, γι’ αυτό και η αντιπαράθεση με το ΠΑΜΕ.
 
Και στο ζήτημα της «μη έγκαιρης αποτύπωσης των στοιχείων στο my school» φαίνεται η αφοσίωσή τους στην   αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.. 

                                                                                                                                        Οκτώβρης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου